Meest gestelde vragen en begrippen

Waarom moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Reinigen is veelal een lastige klus maar wel van belang om een optimale opbrengst te behalen voor nu en in de toekomst. Het TNO rapport heeft aangetoond dat de gemeten relatieve afname in vermogensopbrengst varieert van 4,4% tot 7,7% per jaar.
Naast het reinigen voeren wij 1 maal per jaar een optische check uit op de constructie van uw panelen. Wij geven onze bevindingen door aan uw leverancier.


Tip voor het onderhouden van je zonnepanelen

Regelmatig reinigen en onderhouden door een erkend bedrijf voorkomt technische storingen en hoge kosten op termijn. Het optimaal functioneren van uw installatie is daarmee tot in lengte van jaren gewaarborgd.


Wanneer moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Het optisch beoordelen van uw panelen kan inzicht geven op aanwezige vervuiling. Vlekken (bijv. vogelpoep) en andere verstoringen zijn eenvoudig waar te nemen.
Een makkelijke tip om gehechte aanslag zelf waar te nemen is het glansniveau van uw panelen en het snel afvoeren van water op het oppervlak. Als dit afneemt kan dit duiden op opbouw van vervuiling.


Wat is een Hotspot?

Een Hotspot is een cel in een zonnepaneel die niet meedoet en heel heet wordt. Deze cel gaat dan in plaats van energie produceren, energie opnemen. Dit kan ontstaan door bijv. vogelpoep of andere gehechte vervuiling.


Wat is Delaminatie?

Delaminatie betekent het aantasten en onthechten van glasbladen. Dit kan ontstaan doordat het langdurig wordt blootgesteld aan vocht. Vervuilde oppervlakken blijven langer vochtig en hechten vervolgens opnieuw vervuiling.


Aanvragen informatie

* verplicht veld